Foamen

Foamen is een efficiënte en goedkope techniek voor het onder gasdruk afsluiten van de aansluitleidingen die van het trottoir tot in de meterkast lopen. In landen als Frankrijk en Engeland wordt dit zogeheten foamen al langer succesvol toegepast. Als exclusieve partner van Steve Vick en in nauwe samenwerking met Qirion implementeert Infra Elite deze innovatieve foamtechniek op de Nederlandse markt.

Deze techniek is perfect voor wijken die in verband met de energietransitie ingepland staan om op korte termijn van het aardgas af te gaan. Ook profiteren van deze innovatieve techniek die veel tijdwinst oplevert? Neem dan nu contact met ons op!

Hoe foamen werkt

Vanuit de meterkast wordt de aansluitleiding onder gasdruk voorzien van foam, waardoor de gastoevoer afgesloten en de leiding volledig gasdicht gemaakt wordt. Na het foamen wordt de afgesloten aansluitleiding in de meterkast voorzien van een eindkap en de gasmeter verwijderd. Wanneer alle huizen afgesloten zijn, kunnen de aansluit- en hoofdleidingen allemaal tegelijkertijd verwijderd worden.

De voordelen van Foamen

Het grootste voordeel van foamen in vergelijking met conventionele verwijdering, is dat er voor het afsluiten van de aansluitleiding helemaal geen graafwerk noodzakelijk is. Bovendien kan het werk door één persoon worden uitgevoerd en ondervinden eindgebruikers, zoals bewoners, een stuk minder overlast.

  • Lage (herstel)kosten
  • Efficiënte projectuitvoering door eenvoudige en veilige techniek
  • Minimale overlast voor bewoners

Ontdek ook onze andere sleufloze technieken

Relinen

Kobus

LMI