Relinen

Relinen is een beproefde vervangingsmethodiek die wij als exclusieve partij in Nederland op projectbasis aanbieden en inmiddels toepassen voor het merendeel van de landelijke netwerkbedrijven. Hierbij zijn klantvriendelijkheid, minimale omgevingsoverlast en milieuvriendelijkheid de sleutelbegrippen.

Bestaande leidingen zijn veelal gelegen in stedelijke gebieden en door andere kabels en leidingen vaak slecht bereikbaar. Hierdoor is schade bij conventionele vervanging vrijwel onvermijdelijk. In plaats van vervangen, wordt bij Relinen de binnenzijde van de bestaande gietijzeren leiding voorzien van een gasdichte geweven kous. Deze kous neemt de transportfunctie van de bestaande buis over. Oók Infra Elite inzetten voor relinen? Neem dan nu contact op.

Hoe relinen in grote lijnen werkt

Na camera inspectie wordt de binnenkant van de buis met hogedruk water gereinigd en gegritstraald. Vervolgens wordt de kous, voorzien van een twee componentenlijm, in de buis geblazen. De lijm hecht zich aan de binnenzijde van de buis en wordt door middel van UV-lampen uitgehard. Zo is de binnenzijde voorzien van een nieuwe, sterke en toekomstbestendige laag. De aansluitingen worden tot slot door een robot van binnenuit open gefreesd.

De voordelen van Relinen

Door bij vervangingstrajecten te kiezen voor een sleufloze techniek, waarbij de oude leiding fungeert als dragende buis, worden nadelige effecten van opensleuf saneringen voorkomen. Omdat er slechts twee werkputten nodig zijn, wordt de overlast geminimaliseerd en merken eindgebruikers weinig tot niets van de werkzaamheden. Daarbij biedt relinen een efficiënte oplossing voor de beperkte beschikbaarheid van technisch personeel op de huidige markt.

  • Tot 4 x sneller
  • Minimale overlast, maximale veiligheid
  • Beter voor milieu
  • Kostentechnisch aantrekkelijk

Ontdek ook onze andere sleufloze technieken

Foamen

Kobus

LMI