KPP400 PIPE PULLER

De Pipe Puller van Kobus is een sleufloze technologie waarmee oude gas- en water aansluitleidingen eenvoudig kunnen worden verwijderd of vervangen.

Wat is de PIPE PULLER?

Met minimale graafwerkzaamheden en behulp van een hydraulische lier en speciale staalkabel wordt de aansluitleiding eenvoudig uit de grond getrokken. En door er een nieuwe leiding achteraan te trekken, wordt deze in hetzelfde proces vervangen. De “Kobus” is perfect voor bijvoorbeeld leidingen in tuinen of andere plekken waar minimale overlast gewenst zijn.

Hoe het werkt

Kenmerken

01

Veilig

De combinatie van het machinaal trekken van leidingen, geen onnodige blootliggende kabels én minimale graafwerkzaamheden zorgen ervoor dat de kobus pipe puller optimaal veilig is.

02

Snel

Met de inzet van minder uitvoerend personeel is de pipe puller van Kobus tot wel 3 of 4 keer sneller dan conventionele infraprojecten waarbij open sleuven de standaard zijn.

03

Efficiënt

Maximale tevredenheid bij bewoners en eindgebruikers als gevolg van minimale graafwerkzaamheden, waarbij ook het verkeer minimale overlast ondervindt.

04

Duurzaam

Enerzijds is de pipe puller een duurzame tool omdat oude leidingen vaak gerecycled worden. Anderzijds wordt ondergrondse congestie verminderd door het verwijderen of vervangen.

Voordelen

Minimaal graafwerk.  Maximaal resultaat.

Minimaal graafwerk. Maximaal resultaat.

Doordat er slechts twee putten gegraven hoeven te worden, wordt er geprofiteerd van minimale overlast voor eindgebruikers en omwonenden. Als bijkomend voordeel van die minimale graafwerkzaamheden is het ook nog eens veilig(er).
Snel en efficiënt proces

Snel en efficiënt proces

Doordat het om een efficiënte en minder arbeidsintensieve techniek gaat hoeven er minder mensen ingezet te worden, minder rijbewegingen, brandstof en dus geminimaliseerde uitstoot als resultaat. Snel en kostenbesparend.
20 ton trekkracht

20 ton trekkracht

De Pipe Puller wordt aangedreven door de hydrauliek van de graafmachine en kan tot maar liefst 20 ton trekkracht op de spoel genereren. Doordat de trekkracht continu is (geen stop/start) kunnen leidingen sneller, effectiever en goedkoper worden verwijderd.
360 graden draaibare voet

360 graden draaibare voet

De 360 graden draaibare voet zorgt voor een optimale positionering van de graafmachine voor toegang tot de te verwijderen gas- of waterleidingen. Geschikt voor staal, lood, koper, poly & PE / PVC aansluitingen tot 25 meter lang per “pull”.

Meer informatie over de
KOBUS PIPE PULLER?