Kobus pipe puller

 

De Pipe Puller van Kobus is een innovatieve sleufloze technologie, uit Engeland, die wij als exclusieve partner in Nederland aanbieden en toepassen. Deze techniek is perfect voor bijvoorbeeld particuliere tuinen/grond, geasfalteerde wegen of andere plekken waar omgevingsfactoren graafwerk verhinderen.

De Pipe Puller wordt aangedreven door de hydrauliek van de graafmachine en kan tot maar liefst 20 ton trekkracht op de spoel genereren. Doordat de trekkracht continu is (geen stop/start) kunnen gasleidingen sneller, effectiever en goedkoper worden verwijderd dan met de traditionele methoden. Kobus’ Pipe Puller inzetten voor één van jullie projecten? Neem dan nu contact met ons op.

Hoe de pipe puller werkt

De Pipe Puller verwijdert oude aansluitleidingen door ze met een hydraulische lier en een speciale staalkabel uit de grond te trekken. Ook is het mogelijk om de leiding in hetzelfde proces te vervangen. Door de nieuwe leiding er in één handeling achteraan te trekken, neemt deze direct de plaats in van de oude aansluitleiding.

Voordelen en eigenschappen van de pipe puller

Voor het verwijderen/vervangen zijn slechts twee putten nodig; een put bij het beginpunt en een bij het eindpunt, wordt de overlast voor eindgebruikers geminimaliseerd. Doordat het om een efficiënte en minder arbeidsintensieve techniek gaat hoeven er minder mensen ingezet te worden, met minder rijbewegingen en dus minder brandstof en uitstoot als resultaat.

  • 20 ton trekkracht
  • Aangedreven door hydrauliek van de graafmachine of powerpack
  • 360 graden draaibaar voetgedeelte
  • Geschikt voor stalen, koperen en pe/pvc-aansluitleidingen tot 20 meter

Ontdek ook onze andere sleufloze technieken

Relinen

LMI

Foamen